Blog
Protectia masinii pe termen lung – ce pasi trebuie sa urmezi astfel incat masina sa porneasca la prima cheie

Protectia masinii pe termen lung – ce pasi trebuie sa urmezi astfel incat masina sa porneasca la prima cheie

Nu de putine ori soferii prefera ca iarna sa mearga cu transportul in comun, din cauza ingreunarii traficului, dar si a zapezii de marile artere si locuri de parcare. De cele mai multe ori, soferii opteaza pentru acest lucru pentru a-si proteja caroseria si sasiul de coroziunea provocata de nisipul si sarea cu care drumarii imprastie pe drum.

Fie ca trebuie sa pleci din tara vreme indelungata sau doar pentru cateva zile de concediu, fie ca ai o masina scumpa, decapotabila sau nu, sau doar sa protejezi caroseria de furtunile de vara, sunt cateva lucruri de care sa tii cont atunci cand vrei sa iti pregatesti masina pentru depozitare.

Garajul este important

Indiferent ca este vara sau iarna, depozitarea masinii intr-un garaj este foarte importanta. In cazul temperaturilor scazute, ideal ar fi ca garajul sa fie incalzit si dotat cu un model de usi garaj sectionale care asigura un nivel optim de caldura. Vara, insa, razele solare puternice, combinate cu poluarea si murdaria, pot afecta serios vopseaua masinii. Sa nu uitam ca vara au loc o multime de furtuni, in special cu grindina, fapt care poate afecta serios caroseria si geamurile masinii.

In cazul iernii, fericitii posesori ai unui garaj au o multime de avantaje. Temperaturile extreme, inghetul si zapada nu vor afecta masina. De cealalta parte, garajul este si o buna varianta de a evita hotii – usile de garaj moderne au sisteme antiefractie de ultima generatie, lucru care face imposibil accesul persoanelor in interior.

Inlocuieste lichidele masinii

Daca nu folosesti masina vreme indelungata, cel mai bine ar fi sa inlocuiesti sau sa completezi toate lichidele importante al masinii. In cazul iernii, acestea pot ingheta, in cazul verii pot coroda. 

Fa o revizie completa

Dincolo de inlocuirea lichidelor, nu ar strica sa faci o revizie completa a masinii si sa schimbi uleiul si toate filtrele. Uleiul neschimbat isi pierde din proprietati, nu mai unge corespunzator piesele interne ale motorului, iar astfel se depun tot felul de reziduuri. 

Verifica si schimba anvelopele

Cu trecerea timpului, anvelopele pierd din presiune si apare ceea ce se numeste “burta”, mai ales ca puntea motoare trebuie sa suporte o greutate mai mare. O masina nefolosita vreme indelungata se va uza mult mai repede decat una plimbata, macar din cand in cand. 

Nu lasa frana de mana trasa prea mult timp

Cu atat mai mult daca masina este stationata afara, in frig, pentru ca se poate bloca. Cel mai bine ar fi sa lasi masina intr-o treapta de viteza inferioara si, eventual, sa pui la roti o bucata de lemn sau o piatra, astfel incat aceasta sa nu poate fi miscata.

Verifica motorul de soareci si sobolani

In cazul unui garaj sunt mult mai multe sansele ca soarecii si sobolanii sa isi faca loc sub capota masinii. Ei pot patrunde printre cabluri si roade, ba mai mult, chiar si tapiteria poate avea de suferit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now Button