Blog
Cum poti intretine usile de garaj?

Cum poti intretine usile de garaj?

Usile de garaj automate sunt exceptionale si toti cei care beneficiaza de acestea spun ca nu s-ar mai intoarce la usi clasice. Cu toate acestea, usile automate presupun o atentie sporita din partea ta, pentru ca totul sa fie perfect. In continuare, iti vom prezenta cateva sfaturi despre intretinerea usilor de garaj automate. 

In primul rand, trebuie sa ai in vedere ca usile de garaj se verifica si se intretin de minim doua ori pe an. Stabileste de la bun inceput intervalul potrivit pentru tine si noteaza-ti aceste date. In cazul in care trece prea mult timp de la ultima verificare, s-ar putea sa apara diverse defectiuni, iar reparatiile sa fie costisitoare. 

Componenta careia trebuie sa ii acorzi cea mai mare atentie este usa. Aceasta este componenta in miscare si de aceea are nevoie de verificari dese, pentru ca orice mica modificare a traseului sau orice murdarie prezenta pe usa poate deteriora sau bloca intreg mecanismul.

Usile de garaj au nevoie de lubrifiere constanta pentru a functiona perfect si pentru a nu deteriora mecanismul de inchidere. Astfel, este necesar sa verifici nivelul de lubrifiere si daca este nevoie sa il completezi. De reținut faptul că aceasta nu trebuie făcută cu ulei, ci cu spray degresant.

Cum intretii o usa de garaj? 

Asa cum am mentionat deja, este importanta verificarea periodica a usilor. Daca ne referim la usi garaj bascultante, macar o data pe luna inspecteaza vizual arcurile, cablurile si rolele acestora. In momentul in care observi ca usa nu pare sa mai functioneze perfect, verifica in primul rand suruburile, iar daca sunt slabite, le poti strange chiar tu. Daca vrei sa te asiguri ca totul este in regula, cheama echipa de service pentru o verificare suplimentara. 

Este important sa stii ca primul semn ca usa are probleme este zgomotul ciudat. De obicei, acesta apare din cauza lubrifierii insuficiente, ce ar putea provoca pagube serioase daca nu actionezi. Solutia? Asigura-te ca sistemul de actionare, balamalele si rolele sunt lubrifiate periodic. 

Tot lunar, ar fi bine sa acorzi atentie si dispozitivului de deschidere automata a usii. Ar trebui sa functioneze lin si sa nu prezinte anumite zgomote. Daca observi ca nu mai functioneaza asa cum iti aminteai, anunta echipa de service. 

De asemenea, este important sa acorzi atentie si curatarii usii de garaj si ori de cate ori observi depuneri de praf sau murdarie sa actionezi. Poti curata usa si sistemul de actionare cu o perie moale si detergent diluat. Mare grija sa usuci totul la finalul operatiunii si sa te asiguri ca toate chederele de etansare sunt in regula. 

Daca vei curata usa, mare atentie la motor. Aceasta componenta nu trebuie udata. Daca banuiesti ca a patruns apa din anumite motive, deconecteaza alimentarea cu electricitate a usii si anunta service-ul. In mare parte, acestea au fost sfaturile pentru o buna intretinerea a usilor de garaj. Speram ca te-am ajutat si ca vei stii cum sa actionezi! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button