Blog
Usile sectionale industriale – ce sunt si unde sunt folosite?

Usile sectionale industriale – ce sunt si unde sunt folosite?

Detii un business si vrei sa te asiguri ca bunurile din hala sunt depozitate in siguranta, departe de hoti si conditiile meteo? O buna solutie de inchidere a spatiilor industriale este reprezentata de usile sectionale industriale.

Ce trebuie sa stii despre usile sectionale industriale?

Reprezinta cea mai des utilizata solutie pentru a inchide depozite, hale sau ateliere de productie. Gratie sistemului de inchidere de mici dimensiuni, acestea ajuta la economisirea spatiului la interior si, in plus, izoleaza fonic si termic, gratie panourilor de tip sandwich de 42 de milimetri.

Mai mult decat atat, confera si o mare siguranta impotriva efractiei, datorita panelurilor din otel galvanizat. Spre deosebire de alte tipuri de inchidere a halelor, gama de usi sectionale industriale poate fi realizata pe comanda, in functie de nevoi si spatiul disponibil.

Unde sunt folosite usile sectionale industriale? 

Acestea au o larga aplicabilitate, iar cel mai des intalnite sunt la:

  • Proiectele industriale – fabrici, depozite, santiere navale;
  • Proiecte comerciale – zone de aprovizionare, centre logistice si service-uri auto;
  • Parcari ale cladirilor de birouri;
  • Depouri si garaje ale regiilor de transport in comun;
  • Statii de tratare a deseurilor si a apei;
  • Parcarile comune ale proiectelor rezidentiale;
  • Proiecte agricole – silozuri, hangare, ferme.

Care sunt componentele unei usi sectionale rezidentiale sau industriale?

Materialele folosite

Este o mare diferenta intre materialele folosite in cazul usilor sectionale rezidentiale fata de cele destinate spatiilor industriale. La fel se intampla si in cazul sinelor de culisare, mult mai robuste in cazul usilor sectionale industriale, a arcurilor de contrabalansare a greutatii si motoarele disponibile in vederea automatizarii.

Panourile usilor sectionale

Acestea pot fi pline sau vitrate, in functie de tipul de utilizare. Cele destinate spatiilor industriale, cum ar fi depozitele frigorifice, au panouri cu o grosime cuprinsa intre 70-100 de milimetri, spre deosebire de cele ale halelor sau atelierelor auto, unde grosimea nu depaseste 42 de milimetri.

Motoarele

Usile sectionale industriale sunt mult mai grele, de aceea au nevoie de motoare puternice, care sa ofere viteze de inchidere superioare. Cel mai adesea, motoarele sunt trifazice (380V) sau dispun de un panou de comanda cu invertor (daca sunt alimentate la 220V). 

Motorul poate fi cuplat direct pe axul arcurilor sau prin intermediul unei casete de transmisie cu lant. Cel mai adesea, panoul de comanda are doar 3 functii – sus – stop – jos – insa modelele moderne vin cu un buton suplimentar, de deschidere la jumatate (ori deschidere “de vara”) si/sau un buton-ciuperca de urgenta.

Profilarea tablei panourilor

In cazul usilor sectionale industriale, paleta de tabla folosita pentru crearea lor este de doua tipuri:

  • tip “coaja de portocala” ori “imitare fibra lemn” – tabla are un aspect cvasi-neregulat; prezinta o mai buna siguranta impotriva loviturilor si indoiturilor mici;
  • tip “striatii orizontale marunte” – in acest caz tabla are mici indoituri, numite “burduf de acordeon”, care asigura o rigiditate superioara in fata loviturilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button